În perioade de linişte şi bine aparent, chiar mă mai gândeam uneori cum ar fi să fii trăit într-un timp cu evenimente istorice marcante pentru omenire. Chiar este interesant de văzut ce evenimente s-au derulat prin preajmă-mi la cei 26 de ani pe care-i am.

1. Dictatura lui Ceauşescu. Mi-aduc aminte de cozile de la pâine, de bucuria de avea o maşinuţă chinezească, de greutatea cu care găseai alimente şi de felul cum arătau, de portocalele cu care greu făceam rost de Crăciun.

2. După ’90, mineriadele acelea în care şi-au pierdut viaţa o grămadă de studenţi, oameni cu familii… Şi pentru ce? Ca la 20 şi ceva de ani să fie la putere tot ei… ei, foştii comunişti?! Fac o paranteză aici şi afirm cu toată convingerea că România e ţara în care criminalii şi hoţii găsesc un adevărat paradis – nu mă refer la Gigi din deal care fură o găină -, un paradis în Poliţia, Guvernul, Parlamentul, preşedintele au rol de sfinţi ocrotitori ai infractorilor, iar legea… legea e făcută de aceştia. Unde sunt teroriştii de la Revoluţie? Unde sunt închişi cei care au beneficiat de fondurile Caritas amăgind milioane de români? Unde sunt închişi cei care au furat milioane şi miliarde din fondurile şi din patrimoniul statului? Cum de toţi cei care se perindă şi s-au perindat pe la putere sunt putreg de bogaţi? Întrebări retorice…

3. 11 septembrie 2001. Un atac terorist în timpul căruia şi-au pierdut viaţă câteva sute de oameni şi care a generat teamă în lumea civilizată. Au urmat atacuri la Madrid, dar şi în alte locuri.

4. Criza actuală economică. Această realitate istorică afectează foarte mult România, dar şi cele mai multe state ale lumii civilizate.

Ce aş putea să mai zic? Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine şi cât mai repede peste asta.

Reclame