Că poporul român e o turmă de oi o ştim încă de pe vremea Mioriţei. Un cioban cinstit e inştiinţat de o oaie de planurile de linşare ale celorlalţi, dar se resemnează cu moartea.

Revoluţia din decembrie ’89 şi, mai ales, ce a urmat după a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că românului numai coarne îi mai trebuie să fie berbec sau bou. Ion Iliescu cu minerii lui au omorât o mulţime de intelectuali-copii care abia-şi începeau viaţa. Doar pentru curajul de a avea idealuri. Şi pentru că l-au contestat pe Nelu cu ai săi. Şi lumea a uitat. Criminalii şi-au văzut în continuare d-ale lor. Şi asta a fost doar începutul.

Privatizări ilegale, vinderea resurselor naturale, corupţia instituită în toate sectoarele de activitate, vinderea băncilor şi lăsarea oamenilor pe mâna acestor bănci ce fac în România ce nu ar visa să facă în ţările de origine, îndobitocirea populaţiei prin televiziune de cea mai joasă speţă, manele, circ ieftin etc-etc. sunt arme prin care puterea şi banii au rămas şi vor rămâne în posesia unor grupuri restrânse de oameni de succes.

Şi pentru că nu era de ajuns, ne-am găsit tot noi, oile, să purtăm primii din Europa paşapoarte biometrice. Legea privind ascultarea telefoanelor şi a corespondenţei pe calea internetului este deja un fapt împlinit. Asta în timp ce Constituţia României garantează drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane etc. (Art. 1, paragraful 3). În plus, vor ca pamfletele să fie scoase în afara legii, cine va scrie sau zice de rău despre infractori să fie aspru pedepsit, iar acestora din urmă li se va da dreptul la replică de oricâte ori vor dori muşchii lor (modificarea Codului Civil la care lucrează EI). Înţelegeţi în ce ţară trăim?! Să-mi fie iertat, prin ce se deosebesc aştia de comunişti? Prin faptul că se numesc democraţi???

Pare-mi-se că Galbraith a spus că fiecare popor are moneda pe care o merită. Tot aşa se poate spune că fiecare popor are conducătorii pe care-i merită: eşti oaie, mori ca o oaie, eşti leu, mori ca un leu. Suntem o ţară de aleşi şi de fraieri. Suntem uituci, surzi, orbi şi indiferenţi. Aia suntem.

Reclame